2024. gada 26. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

26. septembrī Drustu pagasta Gatartas “Kārklos” norisināsies pasākums “Celt vērtību!”

Pirmo reizi Vidzemē  no 26. septembra līdz 1. oktobrim pasākumi Iekļaujošās nedēļas ietvarā vairākās Vidzemes pašvaldībās, kad ikviens aicināts uz kopīgu darbošanos deinstitucionalizācijas procesā izveidotajos sabiedrībā balstītajos sociālajos pakalpojumos  dienas aprūpes centros, grupu dzīvokļos, specializētajās darbnīcās.

Pasākumi nedēļas garumā, lai būtu kopā un lauztu pieņēmumus  tikšanās ar uzņēmējiem, demokrātiskas sarunas par iekļaujošu sabiedrību, kopīgas kulinārijas, māla, pleķošanas meistarklases un virkne citu pasākumu.

Kopš neatminamiem laikiem kārklu dzinumus – klūgas – izmanto pinumiem amatniecībā. Tradicionāli no tiem pin grozus, paplātes un tīnes. Amatnieki izmanto dažādas pīšanas tehnikas un veido pārsteidzoši skaistus un lietderīgus izstrādājumus, arvien meklējot ko jaunu.  

Arī specializēto darbnīcu “Kārkli” meistari darbnīcas vadītāja Mārtiņa Dzerkaļa – Ruskuļa un  Vidzemes Tehnoloģiju un Dizaina tehnikuma kokizsrādājumu izgatavošanas un dizaina nodaļas vadītāja Mārtiņa Jurciņa vadībā meklēs jaunas iespējas kārklu pielietojumam – radīs KĀRKLU ŠŪPUĻKRĒSLA prototipu. Sekot līdzi prototipa rašanās procesam, kā arī praktiski darboties “Kārklu” specializētajās darbnīcās, izgatavojot rudens velšu kasti savām vajadzībām, tiek aicināts ikviens interesents.

Pasākuma apmeklētāji sadarbībā ar mākslinieku un radošās brīvdabas vietas “Savvaļa” izveidotāju un entuziastu Andri Eglīti varēs iepazīt arī māla apgleznošanas nianses uz iepriekš sagatavotiem un jaunradītiem darbiem (bļodiņas, šķīvīši, māla plāksnes), tādējādi pievienojot un ceļot šo izstrādājumu vērtību. Savu vērtīgo padomu sniegs un palīdzību neliegs arī “Kārklu” māla darbnīcas vadītāja Lelde Lāce. Apmeklētāji savus izgatavotos darbus  varēs iegūt pēc apdedzināšanas keramikas krāsnī.

 Pasākuma apmeklētājiem būs iespēja ne tikai radoši un prakstiski darboties, bet nobaudīt arī īpašo BUMBIŅZUPU, kuru gatavos  kulinārās darbnīcas vadītāja Baiba Zaķe sadarbībā ar specializēto darbnīcu “Kārkli” bumbiņmeistaru  Valdi Kozlovu.

Savukārt par apmeklētāju emocionālo labsajūtu parūpēsies Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas  4. kursa džeza ansamblis. Programmā Early Jazz džeza tradīcijas, ansambļa vadītāja Krista Seržanta un džeza nodaļas pasniedzēja Māra Vitkus vadībā.

Norises vieta: Grupu māja un specializētās darbnīcas  “Kārkli”.

Organizē: Smiltenes novada sociālā dienesta struktūrvienība “Kārkli” sadarbībā ar biedrību “Drustu acs”.

Lūdzam informēt organizatoru par dalību pasākumā.

Pasākuma laikā tiks fotografēts/filmēts. Uzņemtie materiāli var tikt izmantoti publicitātes vajadzībām.

Kontaktpersona
Aivars Damroze, pakalpojuma “Kārkli” vadītājs