2024. gada 26. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Prezentēts videoklips Marikas Svīķes dziesmai “Puķītes”

 

Kad nebūs manis un Tevis,

Kāds cits vienmēr būs,

Un atkal ģitāru spēlēs,

Un balsis uzrunās jūs. /Marika Svīķe/

Šādus vārdus  grāmatā “Mēs esam viens otram”  2012. gadā rakstīja dzejniece, smilteniete, Marika Svīķe. Un tagad tie piepildījušies, jo viena no, iespējams, pēdējām uzrakstītajām un iedziedātajām Marikas dziesmām, šonedēļ piedzīvoja skaistu videoklipa prezentāciju. 

Dziesmas vārdi un mūzika tapuši dzejnieces slimības laikā, un, pēc autores aiziešanas mūžībā, viņas  ilggadējais skatuves partneris,  Jānis Žagariņš, nosūtīja mūziķim Jānim Krūmiņam balss ierakstu, kurā Marika iedziedājusi dziesmu “Puķītes” . Viņš uzņēmās aranžiju un filmēšanu, lai dzejnieces radošais veikums nezustu, un to varētu baudīt pēc iespējas vairāk klausītāju. Tika piesaistīts mūziķis, Jānis Žagariņš, soliste, Kristīne Ivane un Smiltenes Kultūras centra vokālais ansamblis  “Iedvesma” , un  Marikas dzimtajās mājās Palsmanes pagasta “Pakalnēs” tapa brīnišķīgs  videoklips. Drīzumā dziesmu “Puķītes” paredzēts nosūtīt arī Latvijas šlāgerkanālam un iesniegt konkursam “Latvijas Sirdsdziesma”, kur tas varēs priecēt jau daudz vairāk Marikas Svīķes dzejas un mūzikas mīļotāju.

Videoklips tapis ar Smiltenes novada pašvaldības līdzfinansējumu “Kultūras, sabiedriski nozīmīgu, vai izglītojošu aktivitāšu īstenošanai”

Informāciju sagatavoja
Aija Kramiņa
Smiltenes novada domes
Sabiedrisko attiecību speciāliste