2024. gada 26. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Aicinām uz Viduslaiku dienu Raunā

20. maijā Raunas pilsdrupu teritorijā norisināsies Viduslaiku diena, kur īpašā gaisotnē ikviens laipni aicināts kopā svinēt, dejot, iepirkties, baudīt dažādus ēdienus un mūziku, bet pāri visam – vienkārši labi pavadīt laiku!

Pasākuma laikā, sadarbībā ar vēstures izpētes un rekonstrukciju klubu “Rodenpois”, norisināsies dažādas interesantas aktivitātes viduslaiku gaumē – pavasara gadatirgus, meistarklases, bruņinieku cīņas, seno amatu darbnīcas.

Tāpat pasākuma apmeklētāji varēs pils tornī uzņemt fotogrāfijas fotokastē, izklaidēties karuseļos, aplūkot rokdarbu izstādi, doties zirgu izjādēs un baudīt viduslaiku virtuves maltīti, par kuru parūpēsies Raunas uzņēmēji.

Viduslaiku dienas laikā tūrisma informācijas teltī interesenti varēs uzzināt vairāk arī par tūrisma iespējām Smiltenes novadā un lielākajiem gaidāmajiem pasākumiem. Būs iespēja apmeklēt Raunas pārvaldes pārstāvniecību, kur varēs ielūkoties pagasta pārvaldes darbā, pašvaldības pakalpojumu klāstā un vest kopīgas sarunas.

Neizpaliks arī muzikāls pavadījums – dienas garumā apmeklētājus priecēs post-folk grupa “Dzilna”, bet vakarā Raunas pilsdrupu iekšpagalmā notiks koncerts “Esi man tā”, piedaloties Martam Kristiānam Kalniņam, Putnu balles solistei Līvai Kalniņai un Elvijam Bušam, pianistam Jānim Miltiņam, perkusionistam Ivaram Kalniņam. Ieejas biļetes uz koncertu varēs iegādāties par 15,00 EUR, biļetes pieejamas arī iepriekšpārdošanā – bilesuparadize.lv  par 12,00 EUR.

 

Viduslaiku dienas programma

9.30 Viduslaiku dienas atklāšana
9.30 – 15.00 Pavasara tirgus
9.30 – 15.00 Viduslaiku aktivitātes, vēsturiskās rekonstrukcijas, bruņinieku cīņas, meistarklases, seno amatu darbnīcas kopā ar vēstures izpētes un rekonstrukciju klubu “Rodenpois”

 

10.00 – 15.00 Fotokaste pils tornī

 

10.00 – 15.00 Karuselis “Zirdziņi” (eur)

 

10.00 – 15.00 “Viduslaiku ķēķis” viduslaiku virtuve – Raunas uzņēmēju īpašais piedāvājums (eur)

 

12.00 – 15.00 Post-folk grupa “Dzilna”

 

10.00 – 14.00 Izjādes ar poniju, zirgu pie skolas dīķa (eur)

 

21.00 Koncerts “Esi man tā”, piedaloties Martam Kristiānam Kalniņam, Putnu balles solistei Līvai Kalniņai un Elvijam Bušam, pianistam Jānim Miltiņam, perkusionistam Ivaram Kalniņam (eur)

 

Šī publikācija ir sagatavota ar Eiropas Savienības finansiālu atbalstu. Par tās saturu pilnībā atbild Smiltenes novada pašvaldība un tā var neatspoguļot Eiropas Savienības viedokli.

Pasākums tiek organizēts Pārrobežu sadarbības programmas 2014. – 2020. gadam projekta “Ainava kā resurss: atbalsts jauniem pakalpojumiem un tūrismam” (RUNRARO) ietvaros. Par tā saturu pilnībā atbild Smiltenes novada pašvaldība un tas var  neatspoguļot Eiropas Savienības viedokli. Vairāk par projektu: https://smiltenesnovads.lv/landscape-as-a-resource-backing-new-services-and-tourism-jeb-runraro

Ieva Plētiena

Raunas muzeja vadītāja