2024. gada 28. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Ko lasīt augustā? Ieskaties bibliotēkas jaunumos!

Augustā jālasa ne tikai sēnes un ogas, bet arī grāmatas! Smiltenes novada bibliotēka aicina iepazīties ar šī mēneša jaunajām grāmatām un izvēlēties tīkamāko lasāmvielu.

Pieaugušo apkalpošanas nodaļā, Baznīcas laukumā 13:
Latvijas Televīzijas žurnāliste Maija Migla-Streiča uzrakstījusi aizraujošu grāmatu “Nenopietni nopietnie TV aizkadri”. Tajā apkopoti stāstiņi par raibiem atgadījumiem un interesantām ķibelēm, kuras notikušas Latvijas Televīzijā. Darbojošās personas ir televīzijas darbinieki un daudzi zināmi un mīlēti kultūras cilvēki.
Augu mistiķes un seno stāstu stāstnieces Inin Nini grāmatā “Brīnumskaistā. Sievietes iniciācijas ceļš” ļauj iepazīties ar deviņiem mistikas un dziedinājuma caurvītiem stāstiem, kuri ir kā aicinājums sievietēm atcerēties savu spēku, meklēt ceļu, lai atgrieztos pie patiesās sevis.

Bērnu apkalpošanas nodaļā, Gaujas ielā 1:
Zanes Zustas grāmata “Es esmu Boss” atklāj vienu no trauksmes šķautnēm – obsesīvi kompulsīvos traucējumus (OKT), kas cilvēkam rada bažīgus jautājumus (Vai aizslēdzu durvis?) vai prātā zīmē baisus scenārijus (Ja nu iekritīšu bedrē?). Šī ir Latvijā pirmā bērniem un viņu vecākiem domātā grāmata par OKT, kas labi saprotamā veidā palīdz izskaidrot viņu grūtības un sniedz praktiskus instrumentus to veiksmīgai risināšanai.
Grāmata “Rudenāji” ir sērijas “Saules gads” trešā grāmata. Tā veidota, lai iedvesmotu un motivētu bērnus un pieaugušos jēgpilnai un dziļai Rudenāju cikla ikdienas un svētku tradīciju iepazīšanai.
Starptautiski atzītās bērnu un pieaugušo saskarsmes ekspertes Adele Fābere un Elēna Mazliša grāmatā “Kā runāt ar bērniem, lai bērni klausītos un kā klausīties, lai bērni runātu” dalās ar jaunākajām atziņām un ierosinājumiem, kas balstās uz gadu gaitā vadītajos semināros gūto atgriezenisko saikni. Viņu ieteiktās efektīvās komunikācijas metodes un paņēmieni piedāvā novatorisku pieeju dažādu attiecību un uzvedības problēmu risināšanai.

Grāmatas lasītājiem Pieaugušo apkalpošanas nodaļā pieejamas no 16.augusta. Ar pilnu jauno grāmatu sarakstu var iepazīties ŠEIT. Rezervēt izvēlētās grāmatas var elektroniskajā katalogā (nepieciešami autorizācijas dati) vai sazinoties ar bibliotekāru.

Informāciju sagatavoja:
Aira Stūre un Sanita Lārmane,
Smiltenes bibliotēkas vecākās bibliotekāres