2024. gada 26. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Latvijas skolu kauss

27. aprīlī Smiltenes vidusskolas un Grundzāles pamatskolas orientieristi devās uz Mežaparku, kur estrādes apkārtnē sacentās par skolu kausu.

Smiltenes vidusskolu pārstāvēja 15 dalībnieki un  Grundzāles pamatskolu – 19 dalībnieki. Sacensībās piedalījās vairāk kā 500 dalībnieku no 63 skolām un jaunsargu vienībām.

Kopvērtējumu veidoja katras skolas trīs labāko dalībnieku koeficientu summa priekšsacīkstēs.  Kopvērtējumā Smiltenes vidusskolai 8. vieta un Grundzāles pamatskolai 26. vieta.

Individuāli no Grundzāles pamatskolas orientieristiem augstāko vietu izcīnīja Kitija Abula S-2 grupā, priekšsacīkstēs uzrādot dalīto septīto rezultātu.

Pusfinālā kur sacentās 12 ātrāko rezultātu īpašnieces Kitijai 2. vieta, savukārt finālā Kitijai 5. vieta.

Jāatzīmē arī Arta Harkina V-3 grupa un Roberta Zirdziņa V-4  grupa 15. vietas priekšsacīkstēs.

Smiltenes vidusskolas S-1 grupas  meitenes Agnese Jaunmuktāne, Anda Jaunmuktāne un Baiba Medne kvalifikācijas skrējienā uzrādīja attiecīgi pirmo, astoto un desmito rezultātu un visas trīs iekļuva pusfinālā.

V-1 grupas puišiem pusfinālā tika arī Uvis Sproģis ar desmito rezultātu.

V-4 grupas dalībniekam Tomam Grabovskim līdz pusfinālam pietrūka pavisam nedaudz. Viņam 13. vieta.

S-1 grupā pusfinālā iekļuva  Agnese Jaunmuktāne un Anda Jaunmuktāne attiecīgi ar ceturto un sesto rezultātu.  Savukārt pēc fināla māsas varēja smaidīt, jo Agnesei 1. vieta un Andai 2.vieta.

V-1 grupā sekmīgs pusfināls arī Uvim Sproģim, kur viņam dalīta ceturtā vieta.  Finālā Uvis finišēja piektajā vietā.

Visas dienas garumā dalībniekiem bija iespēja piedalīties dažādās spēlēs, aktivitātēs, iepazīt plašu militārās tehnikas klāstu, iepazīsties ar iespējām dienēt un pieteikties Zemessardzē, kā arī izzināt Latvijas dabu un nobaudīt gardus ēdienus un dzērienus. Skolēni patiešām bija pozitīvi, enerģijas pilni un priecīgi pavadīt dienu kopā, saliedēties un aktīvi atpūsties svaigā gaisā.

Uz vietas pasākumā norisinājās arī dažādu balvu izloze. Bez iespējas laimēt galvenās balvas – labākās skolas titulu ar orientēšanās dienas pasākumu brīvi izvēlētā laikā un daudzskaitlīgākās skolas titulu ar 1000 EUR dāvanu karti no apģērbu ražotāja “Mintprint”, tika apbalvotas arī skolu kopvērtējuma 1.-3. vietas ieguvējas ar kausiem un sponsoru balvām. Dienas vidū norisinājās arī individuālā dalībnieku balvu izloze, kurā piedalīties varēja ikviens, jo uzvarētāji tika izlozēti pēc dalībnieku numuriem. Šeit paveicās Grundzāles pamatskolas orientieristei Alisei Elizabetei Stafeckai.

 

Rezultātus un bilžu galeriju iespējams aplūkot šeit: https://skolukauss.lof.lv/latvijas-skolu-orientesanas-kausa-2023-rezultati/

Plašāka informācija: https://www.okazimuts.lv/component/k2/item/463-latvijas-skolu-kauss

 

Māris Stabiņš