2024. gada 26. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Latvijas stafešu otrais kausa posms “Mežmalu stafetes”

8.augustā orientēšanās klubs Mežmalas aicināja visus orientieristus iepazīt tuvāk Ērgļu apkārtni un gatavoties rudens galvenajiem startiem Latvijas čempionātam vidējā distancē un stafetē. Latvijas stafešu otrais kausa posms “Mežmalu stafetes” notika tikai dažu kilometru attālumā no Latvijas čempionāta apvidus un tiešā Ērgļu pilsētas tuvumā. Šajā apvidū tālajā 1996. gadā norisinājās Vidzemes čempionāts, tāpēc tā bija iespēja daudziem atgriezties un vēlreiz izbaudīt Brieža kalna apkārtnes mežu.
“Mežmalu stafešu dalībniekiem bija iespēja izbaudīt visu to labāko, ko sniedz šis īpašais apvidus pie Briežkalna Ērgļos. Distanču plānojums lielākoties veda pa, orientieristiem tīkamu apvidu, kas bija samērā labi skrienams, bet vienlaicīgi ne sevišķi pārredzams. Tas nozīmē, ka ar precīzu orientēšanos varēja uzturēt augstu tempu visas distances garumā, savukārt sīka paviršība neīstajā brīdī ieveda dalībnieku smagā kļūdā, viegli pazaudējot līdzās skrienošos konkurentus.
Sevišķs uzsvars tika likts uz farstu izkliedes plānojumu, kas varbūt šķita mazliet citādāks, kā pierasts redzēt citās Latvijas stafešu sacensībās līdz šim, taču realizēts ar mērķi nodrošināt godīgāku, izaicinošāku un dinamiskāku stafetes gaitu visu trīs etapu garumā.”
Sacensībās startēja arī četras Azimuts OK- Smiltenes BJSS komandas. Interesanti ka visām BJSS komandām izcīnītas otrās vietas. Tas nozīmē ka līdz Latvijas čempionātam vēl ir kur piestrādāt gan pie fiziskās sagatavotības , gan orientēšanās prasmēm. Stafetēs īpaši nozīmīga ir arī taktiskā un psiholoģiskās sagatavotība.
W-14 grupā 11 komandu konkurencē 2. vietu izcīnīja Anete Stabiņa, Marta Kalniņa un Kitija Abula. Meitenes šoreiz piekāpās Jelgavas komandai ,trešajā vietā atstājot Ogres komandu.
W-18 grupā šoreiz konkurence mazāka divas komandas-2. vietu izcīnīja Tīna Deina Kukurīte, Anda Jaunmuktāne un Agnese Jaunmuktāne. Neskatoties uz Agneses izcili veikto pēdējo etapu tomēr nācās piekāpties Cēsu komandai.
M-18 grupā 5 komandu konkurencē 2. vietu izcīnīja Kristers Lārmanis, Uvis Sproģis un Austris Kalniņš. Neskatoties uz Austra izcili veikto pēdējo etapu nācās nepilnas divas minūtes piekāpties Cēsu komandai un par 12 minūtēm pārspēt trešajā vietā finišējušo IK Ausekļa komandu.
W21E komanda startēja eksperimentālā sastāvā ar Lauru Savicku, Zandu Stabiņu un Līgu Vēju-Āboliņu komandā. Pēc otrā etapa komanda bija otrajā vietā, tomēr Līgai sacenšoties ar valsts izlases dalībniecēm šo vietu saglabāt neizdevās un komanda finišēja piektajā vietā. Paldies Līgai par atsaucību komandas traumu guvušās dalībnieces aizvietošanā!
 
Informāciju sagatavoja Māris Stabiņš.
Foto saccensību organizatoru  publicitātes materiāli