2024. gada 26. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Mediju pasākumā informēs par priekšlikumu iesniegšanu Latviešu vēsturisko zemju un kultūrtelpu attīstības plānam

 Trešdien, 15. decembrī, plkst. 11:00 tiešsaistes mediju pasākumā (Zoom platformā) Kultūras ministrija (KM) informēs par darbu, kas, iesaistot ikvienu latviešu valodas un kultūras vērtību lolotāju, tiek aizsākts pie Latviešu vēsturisko zemju un kultūrtelpu attīstības plāna izstrādes.

2021. gada 1. jūlijā stājies spēkā jaunais “Latviešu vēsturisko zemju likums”, kura mērķis ir sargāt un stiprināt Latvijas kultūras un valodas savdabību un daudzveidību, apliecinot, ka ikviena kultūrtelpa, liela vai maza, dod savu artavu Latvijas kopējās identitātes veidošanā.

Lai veiksmīgi īstenotu likumu, ir sākts darbs pie likuma rīcības plāna izstrādes, t.sk. uzsākot valsts un pašvaldību institūciju, nevalstisko organizāciju, uzņēmēju un novadu cilvēku – visu to, kuri ikdienā kopj, glabā Latvijas valodas un kultūras bagātību – priekšlikumu pieņemšanas plāna izstrādei.

Mediju pasākumā piedalīsies kultūras ministrs Nauris Puntulis, kultūras ministra ārštata padomnieks kultūrpolitikas īstenošanas jautājumos Valts Ernštreits un KM valsts sekretāres vietnieks kultūrpolitikas jautājumos Uldis Zariņš.

Zoom tiešsaistes mediju telpa:

https://us02web.zoom.us/j/81381627742?pwd=VWZHdEtYN2Z2VnNFYy9XcThGWk5WZz09

 

Meeting ID: 813 8162 7742

Passcode: 654113

 

Lita Kokale,

Kultūras ministrijas

Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja