2024. gada 27. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Rauna svin vārda dienu

Jau devīto gadu Rauna svinēs savu vārda dienu! Šogad svinības būs vairāk, ilgāk un spožāk. Kā Raunas iedzīvotājiem, tā viesiem svētku sajūtu būs iespējams noķert divas dienas. Sākums 20. augusta vakarā baznīcas dārzā ar romantisku Ievas Kerēvicas koncertu. Turpinājumā 21. augustā bērnu priekam būs dažādas atrakcijas bērnu rotaļu laukumā. Kā lielākiem, tā mazākiem būs iespēja lekt, rāpties, mest un ķert! Dienas vidū nebijis notikums – Raunas centra ielās izbrauks un svētkos sveiks “Braucošās klavieres” no Kuldīgas. Kā arī visas dienas garumā būs iespēja baudīt “Mājas kafejnīcas” piedāvātos labumus. Paralēli visām aktivitātēm būs iespēja nesteidzīgi izbaudīt un iepazīt Raunas skaistākās vietas caur interaktīvu spēli!

Vakara sadaļa, kā ierasts, Tanīsa kalnā. Sākums plkst. 21.00 ar grupas “Galatika” koncertu. Pēc koncerta – maģisks brīdis otrpus kalnam. Svinības noslēgsies ar grupas ”Rīmdari” enerģisko uzstāšanos plkst. 23.00.

Tiekamies un svinam Raunas vārda dienu kopā!

Pasākuma programma: Rauna svin vārda dienu

20.augusts

 Pl. 18.00 Tanīsa kalnā ( Cēsu iela 8)

Sarunu raidījuma ,,sar(a)una” pikniks ar dalībniekiem.  Būs iespēja satikt visus raidījuma dalībniekus. ,,Pret gājiens” sarunu veidotāju virzienā.

Pl. 21.00 Raunas ev. Lut. baznīcas dārzā

Koncerts “Mana romantika” balss – Ieva Kerēvica, taustiņi – Madars Kalniņš, kontrabass – Norberts Skraucis. Ieeja par ziedojumu Raunas baznīcai.

20. augustā dienas garumā un 21. augustā no pl. 12.00 – 16.00 Raunas bibliotēkas un muzeja pagalmā (Rīgas iela 2) ikvienam iespēja uzrakstīt novēlējumu Raunai vārda dienā uz koka dēlīšiem!

21.augusts

No pl. 13.00 – 19.00 Bērnu rotaļu laukumā (Vidzemes iela2)

Bērnu priekam Activepark piedāvās – piepūšamo atrakciju, orbitronu, pogo, pielīpi. Bumbiņballīte piedāvās – iglu klučus, lielo bumbiņbaseinu.

Pl. 13.00 un pl. 14.00 Raunas centra ielās iedzīvotājus un viesus priecēs “Braucošās klavieres”.

No pl. 10.00 – 23.00 Mājas kafejnīcu diena. Šajā dienā savas mājas durvis vērs gan esoši uzņēmumi, gan saimniecības un vietējie iedzīvotāji, lai cienātu viesus ar pašu gatavotiem gardumiem. Sīkāk Raunas TIC facebook.com kontā.

No pl. 12.00 – 15.00 Raunas Staburags.

Ieklausies teiksmā par Staburagu un dziesmās par Raunu.

Dienas garumā iepazīsti Raunas skaistākās vietas caur interaktīvu spēli un dodies piedzīvojumā! –  piedzīvojums, spēle “Tur, kur Rauna…” Travitious maršrusts. QR kodu meklēt Raunas info stendos  vai Raunas TIC facebook.com kontā.

Tanīsa kalnā (Cēsu iela 8 )

  1. 21.00 Grupas “Galaktika” koncerts.
  2. 22.30 – maģisks brīdis Ogriņkalnā ( otrpus Tanīsa kalnam)
  3. 23.00 “Rīmdari” koncerts.

Ieeja bez maksas.

Norādītajos koncertos, pie ieejas būs  jāuzrāda personu apliecinošs dokuments un Covid-19 sertifikāts. Pasākumu kopā ar vecākiem varēs apmeklēt bērni līdz 12 gadu vecumam.

Linda Vecgaile
Raunas pagasta kultūras darba organizatore