2024. gada 26. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Satiksmes ministrs reģionālajā vizītē apmeklējis Smilteni

Piektdien, 22.aprīlī reģionālajā darba vizītē, Smiltenes novadā viesojās Satiksmes ministrs Tālis Linkaits. Vizītes ietvaros ministrs viesojās profesionālās izglītības kompetences centrā “Smiltenes tehnikums” un tikās pārrunās ar Smiltenes novada pašvaldības vadību.

Ministra darba vizītes pirmā daļa aizritēja “Smiltenes Tehnikumā”, kur norisinājās sarunas ar profesionālās izglītības kompetences centra vadību, pedagogiem un audzēkņiem. Ministrs pasniedza atzinības rakstus ilggadējam pedagogam Ivaram Siliņam un tehnikuma direktoram Andrim Miezītim par nozīmīgu ieguldījumu Latvijas ceļu būves speciālistu sagatavošanā. Ņemot vērā, ka Smiltenes tehnikumā tiek sagatavoti jaunie ceļu būvnieki, kas ir viens no būtiskākajiem ceļu nozares attīstības stūrakmeņiem, vizītes laikā jaunieši un pedagogi tika iepazīstināti ar satiksmes nozares attīstības perspektīvām tuvākā un tālākā nākotnē, kā arī ar karjeras iespējām transporta nozarē.

Apmeklējot Smiltenes novada pašvaldību, pārrunāti tika satiksmes jomas aktuālākie jautājumi, gan par reģionālo, gan vietējo ceļu attīstību. Izskanēja jautājumi par dažādiem izaicinājumiem, kas skar pašvaldības un valsts nozīmes ceļu infrastruktūras uzturēšanu un izbūvi. Apspriesti novada attīstības un iedzīvotājiem prioritārākie autoceļi, dubultās virsmas seguma stāvoklis, kā arī finansējuma iespējas ceļu infrastruktūras attīstībai un uzlabošanai.

Vizītes laikā, tika aplūkota nupat pārbūvētā pilsētas infrastruktūra un jaunās autoostas teritorija, ar atzinīgiem vārdiem no ministrijas puses,  noslēdzās darba vizīte Smiltenes novadā.

Linda Beitika

Smiltenes novada pašvaldības

Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja