2024. gada 26. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Smiltenes bibliotēkā apskatāma fotogrāfiju izstāde “Mūsu ielas foto stāsts”

Smiltenes bibliotēka aicina apmeklēt fotogrāfiju izstādi, kas veidota kā ieskats mūsu ielas renovācijas procesā no 2021. gada rudens līdz 2022. gada augustam.
Smiltenes pilsētas Baznīcas laukuma pārbūvei izstrādātie būvprojekta risinājumi paredzēja sakārtot publisko infrastruktūru uzņēmējdarbības vides uzlabošanai un pieejamībai, inženiertīklu pārbūvi, palielināt kopējo stāvvietu skaitu pilsētas centrālajā daļā, nodrošināt ielas nesošo konstrukciju ilgizturību ilgam ekspluatācijas periodam un vides pieejamības prasību izpildi, izbūvējot ietves pieslēgumus brauktuvei vienā līmenī ar brauktuves segumu, uzlabot satiksmes drošību un nodrošināt gājēju, velosipēdistu un autobraucēju komfortablu pārvietošanos, rast iespēju izjust, ka atrodamies mazpilsētas centrā un latviskākā novada pašā sirdī.
Būvdarbi notika būvprojekta “Uzņēmējdarbības attīstībai nepieciešamās infrastruktūras sakārtošana Smiltenes pilsētā”, kurš paredz Baznīcas laukuma, Marijas ielas, Pils ielas posmā no Baznīcas laukuma līdz Kalna ielai, Kalna iela posmā no Pils ielas līdz Baznīcas laukumam un teritorijas Baznīcas laukumā 16A un Baznīcas laukumā 10 pārbūvi, ietvaros. Šī bija projekta 5. kārta.
Baznīcas laukuma apkārtne tiek veidota kā pievilcīga pilsēttelpa iedzīvotājiem un pilsētas viesiem. Visā šajā teritorijā ir izvietoti dažādi labiekārtojuma elementi – soli, atkritumu urnas, puķu kastes, izbūvēts gājēju ceļš. Tagad šī vieta veido pievilcīgu un plašu publisko ārtelpu pie Smiltenes bibliotēkas.
Fotogrāfiju izstāde apskatāma no 4. oktobra līdz 11. novembrim Smiltenes bibliotēkas abonementā, Baznīcas laukumā 13. Izstādē izmantotas fotogrāfijas no bibliotēkas arhīva.
Tekstā izmantota informācija no www.smiltenesnovads.lv.

Informāciju sagatavoja;
Sandra Marķitāne,
Smiltenes novada bibliotēkas informācijas speciāliste
Tālrunis: 64773030; 26449145
E-pasts: [email protected]