2024. gada 26. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Smiltenes Radošās Piektdienas

Smiltenes Radošās Piektdienas

“Smiltenes Radošās Piektdienas” ir radītas, lai bērniem ir iespēja  kvalitatīvi un jēgpilni pavadīt vasaras brīvlaiku. Meistarklasēs bērni var izklaidēties un gūt radošo gandarījumu, gan izglītoties, uzzinot jaunu informāciju un apgūstot jaunas tehnikas. Pienākusi kārta izsludināt trešo meistarklasi “Smiltenes Radošo piektdienu” ciklā.

  1. augustā no plkst. 12.00-13.30 un plkst. 15.00- 16.30 Smiltenes Kultūras centrā Zero Waste rotaļlietu veidošanas darbnīca mākslinieces Māras Uzuliņas vadībā. Meistarklasē katrs dalībnieks varēs izveidot pats savu papīra lelli no materiāliem, kas citādi varbūt nonāktu miskastē vai krāsnī – izlasītiem žurnāliem, katalogiem, kalendāriem –, un dot tiem otru dzīvi. Darbnīcas mērķis ir bērnus radošā procesā iepazīstināt ar zero waste un upcycling idejām – šķietami nokalpojušās, vecās lietās, atkritumos, materiālu pārpalikumos ieraudzīt noderīgus resursus. Vienlaikus radošā darbošanās rosinās bērnu iztēli. Pēc meistarklases ļausimies fantāzijai un izgatavotās lelles kopā ar bērniem “izdancināsim” muzikāli teatrālos priekšnesumos, ar kuriem varēs priecēt draugus un ģimeni.
    Darbnīca piemērota 5 – 9 gadus veciem bērniem (vecāki var nākt un darboties kopā ar bērniem).
    Darbnīcas norise: 40 min leļļu veidošana, 10 min starpbrīdis, 40 min priekšnesuma sagatavošana.

 Pieteikšanās līdz 10.08.22 rakstot pieteikumu uz [email protected] minot bērna vārdu un vecumu, kā arī piemērotāko meistarklases laiku.

Dalība darbnīcā un darba materiāli ir bezmaksas, taču dalībnieku skaits ir ierobežots – lūgums iepriekš pieteikties uz norādīto e-pasta adresi. Lūgums ierasties apģērbā, kuru nav bail nosmērēt, jo, iespējams, tiks strādāts arī ar krāsām. 
Nodarbību laikā tiks fotografēts pasākuma publicitātes vajadzībām.

Projektu atbalsta Vidzemes plānošanas reģions, AS “Latvijas Valsts meži”, Valsts Kultūrkapitāla fonds,  Smiltenes Kultūras centrs, Smiltenes novada Bibliotēka un Smiltenes novada Kultūras un tūrisma pārvalde.

 

Informāciju sagatavoja:
Zane Ērgle- Mežule
Smiltenes novada Kultūras un tūrisma pārvaldes
Mārketinga un komunikācijas speciālists