2024. gada 28. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Smiltenes valsts un pašvaldības vienotajā klientu apkalpošanas centrā varēs saņemt attālinātā ierēdņa konsultācijas

Smiltenes valsts un pašvaldības vienotajā klientu apkalpošanas centrā (turpmāk – VPVKAC) no 1. jūnija būs pieejams pakalpojums – attālinātā ierēdņa konsultācijas. Attālināti varēs saņemt Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras, Valsts ieņēmumu dienesta, Valsts zemes dienesta speciālistu palīdzību.

Katras iestādes darbinieks attālināti konsultēs par noteiktiem pakalpojumiem:

  • Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA) informēs par vecuma un invaliditātes pensiju, kā arī slimības un vecāku pabalstu.
  • Valsts ieņēmumu dienests (VID) palīdzēs jautājumos, kas saistīti ar kapitāla pieaugumu situācijās, kad tiek pārdots vai citādi jaunam īpašniekam nodots personīgais nekustamais īpašums.
  • Valsts zemes dienests (VZD) konsultēs par visiem iestādes pakalpojumiem.

Attālināto konsultāciju saņemšanas laiki pie katras iestādes speciālista būs atšķirīgi. VSAA pakalpojumu sniegs katru darba dienu, 15 minūšu laikā kopš klienta ierašanās tiks organizēta neklātienes konsultācija. VID konsultēs klientus divas dienas nedēļā – trešdienās, laika posmā no plkst. 13.00 līdz 15.50, piektdienās no plkst. 9.00 līdz 11.50, nedēļu iepriekš pierakstoties pie VPVKAC darbinieka. VZD speciālists konsultācijām būs pieejams ceturtdienās, arī pēc iepriekšējā pieraksta pie VPVKAC darbinieka, pierakstu vēlams veikt vismaz divas darbdienas iepriekš.

Ierodoties klātienē, Smiltenes VPVKAC, klientu apkalpošanas nodrošinās sazināšanos ar iestādes speciālistu tiešsaistē un paskaidros visas tehniskās nianses, vajadzības gadījumā arī uzkavēsies un asistēs visu konsultācijas laiku, lai pakalpojuma saņemšana izdotos veiksmīgi.

Informējam, ka līdz šim, iedzīvotāju ērtībai, šāds pakalpojums pieejams arī Drustu, Gaujienas un Variņu VPVKAC, kur attālinātā ierēdņa konsultācijas varēs saņemt arī turpmāk.

Informācija saziņai ar Smiltenes VPVKAC: e-pasts: [email protected] vai tālruņa numuri 64707588, 20022348. Konsultācijas par valsts pakalpojumiem – tālr.  66954850.

Beāte Putniņa

Smiltenes novada pašvaldības

Sabiedrisko attiecību speciāliste