2024. gada 26. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Ukrainas bērnu slimnīcai iegādāta ātrās palīdzības mašīna

Alūksnes un Apes novada fondam, sadarbībā ar Ziedot.lv un individuālo ziedotāju, automašīnas iegādes organizētāju – Smiltenes novada uzņēmēju Daini Aļeksējevu, izdevies piesaistīt ziedojumus neatliekamās palīdzības mašīnai  Čerņigivas apgabala bērnu slimnīcai. Šobrīd norit organizatoriskie darbi automašīnas aprīkojuma un medikamentu iegādei, lai pavisam drīz tā ar visu medicīnai nepieciešamo kravu dotos ceļā uz Ukrainu.

“Ar lūgumu ziedot ātrās palīdzības mašīnai vērsās pati slimnīca, kurai iepriekš, pateicoties Smiltenes novada uzņēmēju atbalstam, nogādājām medicīnisko aprīkojumu un medikamentus. Fonda kontā ātrās palīdzības mašīnai bija 7000 eiro, ko varējām novirzīt šim mērķim, tomēr ar to bija nepietiekami, jo sākotnējā iegādes cena aizrunātai automašīnai Itālijā bija 50 000 eiro. Lai piesaistītu pēc iespējas vairāk ziedojumu, uzrunājām fondu Ziedot.lv ar atbalsta akciju viņu platformā, izvietojot aicinājumu tur”,” stāsta Alūksnes un Apes novada fonda pārstāve Astrīda Harju. Mēneša laikā “Ziedot.lv” platformā šim mērķim izdevies piesaistīt ziedojumus  10 743, 90 eiro, ko saziedoja 309 personas.

 Pagājušajā piektdienā uzņēmējs Dainis Aļeksējevs devās uz Vāciju, lai iegādātos mašīnu par cenu 23 700 eiro.

Paldies galvenajiem ziedotājiem – Dainim Aļeksējevam un Normundam Rozentālam, kā privātpersonām un SIA “Saukas kūdra”, kuri ziedoja līdzekļus mašīnas iegādei, aprīkojumam un medikamentiem 29 tūkstošus eiro apmērā!

Paldies visiem zināmajiem un anonīmajiem ziedotājiem portālā Ziedot.lv !

Paldies Ziedot.lv vadībai un darbiniekiem par sirsnīgu un atsaucīgu sadarbību!

Mēs katrs viens esam kā piliens jūrā, bet visi kopā esam spēks!

Pateicībā par sadarbību,

Alūksnes un Apes novada fonds