2024. gada 27. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Vingrošanas nodarbības senioriem Raunā

Smiltenes novada Izglītības pārvalde organizēs dažādu nodarbību ciklu senioriem, kur būs iespējams gan izkustēties, gan apgūt jaunas prasmes, gan uzzināt ko noderīgu, gan vienkārši satikties un baudīt kopā būšanu ar līdzīgi domājošajiem. Pirmā šī mācību cikla aktivitāte būs grupu fizioterapijas nodarbības brīvā dabā, Apē, Smiltenē un Raunā. Visas nodarbības būs bez maksas.

Lai gan nodarbību galvenā auditorija ir seniori, laipni aicināti arī vidējās paaudzes novadnieki. Nodarbības norisināsies:

Vieta Datums Laiks Norises vieta Vadītājs
Ape 4., 11., 18. un 25. aprīlis 17.00 Dāvja Ozoliņa Apes pamatskolas teritorija Lāsma Kalniņa,

fizioterapeite

Rauna 9., 16., 23. un 30. aprīlis 14.30 Raunas estrāde Aiva Parandjuka,

sertificēta trenere

Smiltene 21. un 28. marts,

4. un 11. aprīlis

10.00 Vecā parka estrāde Guntars Markss,

treneris, sporta speciālists

 

Nodarbībās paredzēti vingrojumi muskuļu spēku uzlabošanai un saglabāšanai, izturības vairošanai, funkcionālo spēju uzlabošanai, līdzsvaram. Nepieciešams sportam piemērots apģērbs un apavi. Dalībnieki nodarbības laikā tiks informēti par vingrojumu mērķiem un iespējamām sajūtām pēc tās.

Izglītības pārvaldes mūžizglītības speciālists un izglītības projektu vadītājs Lotārs Grīnbergs teic: “Cilvēki vecumdienās bieži vien paliek apātiski un neaktīvi. Kustību trūkums un vientulība nereti rada depresiju, kā arī pasliktinās veselība, izraisot kustību traucējumus, izgulējumus un citas veselības problēmas. Svarīgi, lai seniori aktīvi līdzdarbotos un socializētos ar citiem sabiedrības locekļiem un paaudzēm, lietderīgi pavadītu brīvo laiku jaukā vidē. Tāpēc mūsu mērķis ir pēc iespējas ilgāk saglabāt senioriem fizisko, mentālo, kā arī sociālo labklājību.” Viņš aicina iedzīvotājus izmantot iespēju, akcentējot, ka nekad nav par vēlu iesaistīties fiziskās aktivitātēs – tas ir veids, kā īsā laikā uzlabot veselību un labsajūtu.

Pieteikšanās nodarbībām un cita informācija pa tālruni 64707579 (Lotārs).

Par šī mūžizglītības nodarbību cikla aktivitātēm aicinām seko informācijai Smiltenes novada pašvaldības informācijas kanālos.

 

Sagatavoja:

Madara Mūrniece-Krūmiņa

Smiltenes novada pašvaldības Komunikācijas un mārketinga speciāliste