2024. gada 1. maijs
A- A A+
Viegli lasīt

Uzmanību! Smiltenes novadā uzsāks latvāņu miglošanu (papildināts 22.04.2024.)

Brīdinām, ka 2024. gada 29. aprīlī Smiltenes novada administratīvajā teritorijā – pašvaldībai piederošos parkos, pļāvās un citās Sosnovska latvāņa skartajās teritorijās – sāksies šī auga apstrāde ar ķimikālijām jeb miglošana. Herbicīdu izsmidzināšana latvāņa skartajās teritorijās notiks, vadoties pēc laika apstākļiem.

Latvāņu apstrāde ar herbicīdiem (Nuance 75 WG, Accurate 200WG) tiek izmantota teritorijās, kas nav ūdenstilpju tuvumā. Izmantojot šo auga apkarošanas metodi vērojams, ka latvāņu populācija samazinās.

Teritorijas, kurās norisināsies miglošanas darbi, tiks apzīmētās ar brīdinājuma zīmēm. Konkrētās vietas drīkst apmeklēt tikai tad, kad zīmes ir noņemtas.

Darbus Smiltenes pilsētā veiks SIA “Smiltenes NKUP”, bet pagastu teritorijās darbus – apmācīti augu aizsardzības līdzekļu lietošanas operatori. Neskaidrību gadījumā par darbiem Smiltenes pilsētā aicinām zvanīt darbu vadītājai Evijai Rakštelei pa tālruni 29161694. Par miglošanas darbiem Smiltenes novada pagastos aicinām vērsties pie pagastu un to apvienību pārvalžu vadītājiem. 

Atvainojamies par sagādātajām neērtībām!

Tāpat atgādinām, ka līdz šī gada 30. aprīlim Smiltenes novada iedzīvotāji – fiziskas un juridiskas personas – var pieteikties pašvaldības atbalstam Sosnovska latvāņa apkarošanai. Lai pieteiktos atbalstam, latvāņu skartajai teritorijai (izplatība ne mazāk kā 0,1 ha apmērā) jāatrodas Smiltenes novadā. Šai zemes vienībai jābūt reģistrētai Valsts augu aizsardzības dienesta Kultūraugu uzraudzības valsts informācijas sistēmas invazīvo augu sugu izplatības datu bāzē, kā arī iesniedzējam nedrīkst būt nekustamā īpašuma parāds. Informācija, zvanot vai rakstot Smiltenes novada pašvaldības vides pārvaldības speciālistei Sallijai Lakinai (tālrunis 29514223, e-pasts [email protected]). Plašāka informācija ŠEIT. 

 

Madara Mūrniece-Krūmiņa

Smiltenes novada pašvaldības Komunikācijas un mārketinga speciāliste