2024. gada 22. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Uzņēmēji aicināti uz meistarklasi Valmierā par privātuma politikas izstrādi

Datu valsts inspekcija sadarbībā ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras Vidzemes reģiona nodaļu aicina mazos un vidējos uzņēmumus, kā arī pašvaldību pārstāvjus uz praktisku bezmaksas klātienes semināru 31. maijā, no plkst. 13.00 līdz 14.30, Valmierā, viesnīcā “Wolmar”, Tērbatas ielā 16a, lai iepazīstinātu ar būtiskākajiem personas datu aizsardzības pamatprincipiem un uzņēmuma privātuma politikas izstrādi.

Šajā pasākumā būs iespēja ne tikai uzzināt to, kas ir personas datu aizsardzība, bet arī praktiski kopā ar ekspertiem izveidot uzņēmuma privātuma politiku un saņemt atbildes uz sev interesējošiem jautājumiem.

Aicinām interesentus reģistrēties līdz 30. maija plkst. 12.00, izmantojot tiešsaistes saiti https://forms.gle/zfuzVYn9YHPSfUJ77. Vietu skaits ierobežots. Tāpat aicinām reģistrētos dalībniekus līdzi ņemt savu datoru, lai izmantotu to meistarklasē. Pasākumā piedalīsies divi eksperti: Datu valsts inspekcijas Prevencijas nodaļas vadītāja vietnieks Lauris Linabergs un Datu valsts inspekcijas Prevencijas nodaļas juriskonsulte Sabīne Simsone.

“Personas datu apstrādē, ko veic uzņēmēji, būtiskākais faktors ir tieši komersantu godprātība, jo informācija par klientu paradumiem mūsdienās ir zelta vērta, lai uzņēmēji varētu piedāvāt individuālus pakalpojumus. Šis apstāklis reizēm ir kā kārdinājums lielākas peļņas gūšanai, rīkojoties pretēji datu aizsardzības pamatprincipiem,” skaidro Datu valsts inspekcijas direktore Jekaterina Macuka, “lai personas datu apstrāde noritētu atbilstoši un saprātīgi, svarīgi atcerēties, ka pārmērīgu datu uzkrāšana un apstrāde bez attiecīgā juridiskā pamatojuma nav atļauta un personas datu aizsardzības jautājumiem uzmanība jāpievērš jau pakalpojuma izstrādes laikā.”

Praktiski semināri mazajiem un vidējiem uzņēmumiem tiek rīkoti Datu valsts inspekcijas kampaņas “Dati ir vērtība – sargā tos!” ietvaros, lai palīdzētu komersantiem izveidot privātuma politiku un tādējādi ievērotu Datu aizsardzības regulu, kas stājusies spēkā pirms pieciem gadiem.

Plašāka informācija:

Rūta Grikmane

“A.W.Olsen&Partners” projektu direktore

Tel. 29630923

e-pasts [email protected]