2024. gada 26. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Viduslaiku dienas Raunā

Pavasaris ir klāt! Raunas Kultūras centrs sadarbībā ar Raunas muzeju cītīgi gatavojas Viduslaiku dienai Raunā. Pilsdrupu torņa pakājē kā ierasts būs pavasara tirgus, būs viduslaiku aktivitātes un vēsturiskās rekonstrukcijas, būs meistarklases un bruņinieku cīņas. Par pilniem vēderiem parūpēsies mūsu vietējie mājražotāji un uzņēmēji. Arī šogad “Viduslaiku ķēķī” baudīt varēs kā brokastis, tā sātīgas pusdienas. Pašiem mazākajiem apmeklētājiem būs iespēja vizināties karuselī. Pils tornī darbosies fotokaste un vēl, un vēl… Vakarā pilsdrupu torņa pakājē klausīsimies Marta Kristiāna Kalniņa un draugu koncertu!

Viduslaiku tirgus Raunā 20. maijā plkst. 9.00 – 15.00

Lai kļūtu par “Viduslaiku tirgus Raunā” dalībnieku, jāaizpilda iesnieguma forma elektroniski:
Https://docs.google.com/…/1faipqlsdmbq6atps…/viewform…
Pieteikšanās būs aktīva līdz 16. Maijam.
Kontaktinformācija: 26590507

 

Pilsdrupu estrādes teritorijā no plkst. 10.00 – 15.00 “Viduslaiku ķēķis”.
Tas ir lielisks veids, kā atbalstīt vietējos uzņēmējus un baudīt garšīgus ēdienus Viduslaiku dienas pasākumā Raunā.
Tiekamies, lai baudītu garšīgus ēdienus “Viduslaiku ķēķī”.

 

Viduslaiku dienas Ronnenburgā izskaņā plkst. 21.00 Raunas pilsdrupu torņa pagalmā aicinām uz koncertu.
Pagājušā gada jubilāra – Imanta Kalniņa , Aivara Hermaņa, Valta Pūces un Jāņa Lūsēna skaistāko sajūtu dziesmu programma “Esi man tā”. Koncerta noskaņa, kā Imantdienās.
Koncertā piedalās Marts Kristiāns Kalniņš, Putnu balles soliste Līva Kalniņa un Elvijs Bušs, pianists Jānis Miltiņš, perkusionists Ivars Kalniņš.
Programma veidota, domājot par skaistajiem pavasara vakariem, miglas celšanos virs ūdens un ziedu burvīgo smaržu. Tieši tādēļ šī programma radīs īpašu atmosfēru, izskanot Raunas pilsdrupās.
Programmā dzirdēsiet – “Jātnieka dziesma” (I.Kalniņš/M. Čaklais) ,”Balāde par pārmetumiem” (I. Kalniņš/I. Ziedonis), “Esi man tā” (I. Kalniņš/A. Mielavs), “Lilioma dziesma” (I.Kalniņš/ M. Čaklais) un citas.

Biļetes iepriekšpārdošanā – www.bilesuparadize.lv 12 EUR. Pasākuma dienā 15 EUR norēķinoties ar skaidru naudu. Bērniem līdz 7 gadu vecumam( ieskaitot) ieeja brīva.

 

 

Viduslaiku aktivitātes tiek īstenotas Pārrobežu sadarbības programmas 2014. – 2020. Gadam projekta “Runraro” ietvaros un to līdzfinansē Eiropas Savienība. Vairāk par projektu: https://ej.uz/ne3b
Šī publikācija ir sagatavota ar Eiropas Savienības finansiālu atbalstu. Par tās saturu pilnībā atbild Smiltenes novada pašvaldība un tā var neatspoguļot Eiropas Savienības viedokli.