2024. gada 26. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

8.februārī atzīmēsim Drošāka interneta dienu

Vairāk nekā 170 valstīs visā pasaulē 8.februārī tiks atzīmēta Pasaules Drošāka interneta diena ar saukli “Drošāks internets sākas ar tevi!”, aicinot ikvienu domāt par to, kā mēs katrs rūpējamies par savu drošību internetā, un kāds ir mūsu ieguldījums, veidojot labāku interneta vidi.
Smiltenes novada bibliotēka ir sagatavojusi uzdevumus gan lieliem, gan maziem interneta lietotājiem, lai pārliecinātos par savām zināšanām un radītu drošu interneta vidi.

Smiltenes bibliotēka no 7. februāra līdz 20.februārim aicina pieaugušos piedalīties viktorīnā un pārbaudīt zināšanas par medijpratību un drošību internetā. Trīs pareizo atbilžu iesniedzēji saņems pārsteiguma balvas no bibliotēkas!

Smiltenes bibliotēkas Bērnu apkalpošanas nodaļa no 7.līdz 20.februārim aicina 1.-6.klašu skolēnus piedalīties viktorīnā “Interneta gudrības un blēdības” un pārbaudīt savas zināšanas un izpratni par drošu un jēgpilnu interneta lietošanu, drošību internetā, kā arī apliecināt kritisko domāšanu. Trīs pareizo atbilžu iesniedzēji saņems pārsteiguma balvas no bibliotēkas.

Atbildes uz viktorīnu jautājumiem tiks publicētas Smiltenes bibliotēkas Facebook lapā 21.februārī.

Noderīgas saites, kur apkopoti vienkārši principi un padomi, ko vajadzētu ievērot, darbojoties virtuālajā realitātē:
www.drossinternets.lv
www.esidross.lv
www.draudzigsinternets.lv

Arī Latvijas Drošāka interneta centrs kā ierasts organizēs aktivitātes bērniem un jauniešiem, par kurām var uzzināt vietnē drossinternets.lv.

Ar drošību internetā saistītos jautājumus var noskaidrot arī bibliotēkā, sazinoties ar bibliotekāru vai nākot klātienē, iepriekš saskaņojot laiku.

Atzīmējiet Drošāka interneta dienu arī Jūs!

Informāciju sagatavoja:
Sanita Lārmane,
Smiltenes bibliotēkas vecākā bibliotekāre