2024. gada 26. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Aizvadīts Smiltenes novada čempionāts volejbolā sievietēm 6:6

26.martā Smiltenes sporta hallē notika Smiltenes novada čempionāta volejbolā sievietēm 6:6 piektā kārta.

Sacensībās piedalījās sešas komandas.  Tā kā Apes komanda šoreiz nevarēja ierasties sastāvā kas bija pieteikumā, tad tika pieteikta jauna komanda Apes Vaidava. 

Pirmā sīvā spēkošanās notika dienas otrajā kārtā kur pirmajā setā Lēdijas seta galotnē ar 24:26 piekāpās Smiltenes komandai.  Tāds pats rezultāts arī dienas piektajā kārtā kur pirmā seta galotnē Smiltene piekāpās Apes Vaidavai 24:26.

 Tā pamazām turnīrs tuvojās izskaņai un sacensību organizatori jau sāka kārtot uz galda kopvērtējuma kausus un medaļas kad sāka risināties  visa šī turnīra sīvākās un aizraujošākās spēles. Vispirms Smiltenes BJSS pirmajā setā izdevās uzvarēt Apes Vaidavu 25:22. Arī otrajā un trešajā setos cīņa ne mazāk sīva kur uzvarēja Apes Vaidavas komanda 25:23 un 15:11.

  Tas vēl nebija viss , jo uz otra laukuma M.I.X. negrasījās dāvāt punktus Lēdijām. Pēc zaudētā pirmā seta 23:25 M.I.X. spēja uzvarēt otro setu 26:24. Spēles trešajā setā pie rezultāta 13:7 par labu Lēdijām, kad visi jau bija noticējuši ka šajā spēlē uzvarēs Lēdijas , M.I.X. spēja atrast spēkus un emociju un skaistu un ilgu izspēļu bagātā seta galotnē spēja izraut uzvaru 15:13.  Tā nu sanāca ka visa turnīra saldais ēdiens tika atstāts tieši uz pēdējo spēli un pēdējo setu varēja noskatīties visas pārējās komandas, jo spēles uz pirmā laukuma jau bija beigušās.

Vietu secība piektajā kārtā: Apes Vaidava , Smiltene , Lēdijas , Smiltenes BJSS,  M.I.X., Grundzāle.

Savukārt turnīra kopvērtējumā vietu secība šāda: Ape , Smiltene, Lēdijas , M.I.X. Smiltenes BJSS , Grundzāle.

Kā sacensību galvenais tiesnesis uzskatu ka šī turnīra galvenais ieguvums bija tieši komandas M.I.X. izveidošana, kas tika izveidota apvienojot spēlētājas no Grundzāles , Variņiem , Virešiem un Vidagas. Šīs spēlētājas jau bija piedalījušās arī citus gadus Smiltenes novada čempionātā spēlējot komandu Apes vidusskola , Grundzāle, Grundzāles pamatskola,  Variņi un Melnās sastāvos.  Šis noteikti nebija tas variants kad pilsētas komanda sapulcina visus labākos apkārtnes spēlētājus un pārējām komandām atliek tikai sadalīt vietas kas ir zemākas par pirmo, jeb vispār komandu neveidot.  Turnīram ir jābūt tādam lai pirms tā nebūtu iespējams prognozēt turnīra uzvarētāju , tad par čempionātu būs liela līdzjutēju interese.  Tā kā drīz sāksies vīriešu volejbola čempionāts šis rakstītais attiecas vairāk uz vīriešu čempionātu.

 Čempionātā vērtīgu pieredzi guva arī Smiltenes BJSS un Grundzāles pamatskolas jaunās spēlētājas.

Uz nākošo čempionātu ir vērts padomāt par volejbola tiesnešu semināru pirms turnīra, jo spēles lai komandām nebūtu jāmaksā dalības maksa tiesā no spēlēm brīvās komandas spēlētājas un komandu pārstāvji , kam ir dažāda volejbola tiesāšanas pieredze un kvalifikācija.

Komandu cīņas tabula pieejama šeit – Smiltenes novada čempionāts volejbolā.

 

  Turnīra kopvērtējums pēc piecām kārtām. (ieskaitē 3 labākās kārtas)

  Pirmā kārta Otrā kārta Trešā kārta Ceturtā kārta Piektā

kārta

Punkti kopā Vieta
Ape 1 1 1 1 nepiedalījās 3 1
Smiltene 2 2 2 2 2 6 2
Lēdijas 3 3 nepiedalījās 3 3 9 3
M.I.X. 4 4 3 5 5 11 4
Smiltenes BJSS 5 5 nepiedalījās 4 4 13 5
Grundzāle nepiedalījās 6 4 6 6 16 6
Apes Vaidava nepiedalījās nepiedalījās nepiedalījās nepiedalījās 1 1 (-2)
Smiltenes vidusskola 6 nepiedalījās nepiedalījās nepiedalījās nepiedalījās  6  (-2)

Sacensību galvenais tiesnesis Māris Stabiņš