2024. gada 26. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Smiltenes bibliotēkā viesosies Virdžīnija un Jānis Lejiņi

Smiltenes bibliotēka 19.aprīlī plkst.16.00 aicina uz tikšanos ar režisori, daudzsēriju videofilmas “Likteņa līdumnieki” veidotāju Virdžīniju Lejiņu un vēsturiskās triloģijas “Zīmogs sarkanā vaskā” autoru Jāni Lejiņu.

2021.gada vasarā tika izdots divu autoru Virdžīnijas Lejiņas un Jāņa Lejiņa kopdarbs – romāns “Straupes pilskungi”. Virdžīnija Lejiņa ir pazīstama televīzijas režisore, populārās daudzsēriju videofilmas “Likteņa līdumnieki” veidotāja. Jānis Lejiņš lasītājiem labi pazīstams kā vērienīgās vēsturiskās triloģijas “Zīmogs sarkanā vaskā” autors. Jaunā romāna aizsākumi meklējami jau 2007.gadā, kad tika uzrakstīts scenārijs filmai. Tā kā  šo ieceri neizdevās īstenot un scenārija tēma ir aktuāla arī mūsdienās, tika nolemts rakstīt grāmatu. Romāna darbība risinās Latvijā 21.gadsimta sākumā. Tās galvenie varoņi ir kādreizējās Straupes narkoloģiskās slimnīcas pacienti. Tas vēsta par dzīves jēgas meklējumiem, cilvēku maldīšanos, kā arī iespējām atrast sevi un mainīt savu dzīvi.

Sarunās ar autoriem varēsim uzzināt par jauno romānu, tā tapšanas procesu un autoru radošajām nākotnes iecerēm. Pasākuma apmeklētājus gaida arī pārsteigums. Kāds? To uzzināsiet,  atnākot uz tikšanos ar Virdžīniju un Jāni Lejiņiem.

Tikšanās notiks Smiltenes bibliotēkā, Baznīcas laukumā 13 un tā ir viena no Bibliotēku nedēļas aktivitātēm.

Kopš 1997.gada, pēc Latvijas Bibliotekāru biedrības ierosinājuma, ik gadu tiek rīkota Latvijas Bibliotēku nedēļa. 2022.gada tēma ir “Bibliotēkas spēks: mācies, dari iedvesmo!” un tā notiek visā Latvijā no 18.līdz 24.aprīlim. Bibliotēku nedēļas mērķis ir parādīt bibliotēku spēku – to, cik bibliotēkas ir nozīmīgas kopienai, sabiedrībai, valstij, kā tās iesaistās mūžizglītības procesos, cik pārliecinoši īsteno savas aktivitātes,  iedvesmo attīstībai un saliedē kopienu.

Ieeja bez maksas. Vietu skaits ir ierobežots, tāpēc lūdzam iepriekš pieteikties pa tālr. līdz 64773030 vai 26449145 līdz 19.aprīlim (ieskaitot).

Pasākuma laikā tiks fotografēts publicitātes nolūkos!

Pēc tikšanās aicinām pievienoties interešu klubiņa dibināšanai un iepazīties ar aprīļa grāmatu jaunumiem.

Informāciju sagatavoja:
Alda Liuke,
Smiltenes bibliotēkas bibliogrāfe
Tel. 26449145