2024. gada 26. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Novada bibliotēkās no 1.marta vairākas izmaiņas

No 1.marta Smiltenes novada bibliotēkās izmaiņas gan bibliotēkas apmeklējuma kārtībā, gan darba laikos, gan arī Gaujienas bibliotēkā sniegtajos pakalpojumos.

Bibliotēkas apmeklējums

Saskaņā ar valdības lēmumiem, 28.februārī beidzoties ārkārtējai situācijai valstī un mainoties Covid-19 izplatību ierobežojošajiem pasākumiem, no 1.marta bibliotēkas strādās “sarkanajā režīmā” – tas nozīmē, ka apmeklējumu laikā vairs nav jāuzrāda sadarbspējīgs Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts.

Arī turpmāk, apmeklējot bibliotēku, lūdzam:

  • lietot sejas aizsargmasku vai FFP-2 respiratoru (izņemot bērnus līdz 7 gadu vecumam), nosedzot muti un degunu. Bērni vecumā no 7 līdz 12 gadiem var turpināt lietot auduma masku;
  • apmeklētājiem (izņemot no vienas mājsaimniecības) un darbiniekiem savstarpēji ievērot 2 metru distanci;
  • neapmeklēt bibliotēku personas, kurām noteikta mājas karantīna vai izolācija vai, kurām ir elpceļu infekcijas slimības pazīmes.

Sadarbspējīgs Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts joprojām būs jāuzrāda apmeklējot publiskos pasākumus bibliotēkās, izņemot bērnus līdz 17 gadu vecumam (ieskaitot). Kā arī jālieto medicīniskās sejas maskas vai FFP-2 respiratori.

Darba laiks

No 1.marta saistībā ar personāla noslodzi mainīts darba laiks sekojošām bibliotēkām:  Apes, Drustu, Gaujienas, Gatartas, Launkalnes, Raunas, Rozes, Trapenes un Vidagas bibliotēkām. Par bibliotēku darba laikiem lasiet mājas lapas www.smiltenesnovads.lv sadaļā “Par bibliotēkām”.

Pakalpojums

1.martā Gaujienas bibliotēkā tiek atvērts Valsts un pašvaldības vienotais klientu apkalpošanas centrs (VPVKAC) – pirmais novada bibliotēkās. Tā pakalpojumi iedzīvotājiem būs pieejami bibliotēkas darba laikā. Plašāka informācija par klientu apkalpošanas centra sniegtajiem pakalpojumiem pieejama šeit.

 

Informāciju sagatavoja:
Inta Mežule,
Smiltenes novada bibliotēkas vadītāja
Tel.20001227